marți, 2 decembrie 2008

Tema 2

Tema 2, dupa cum putei afla pe http://interfeteweb.pluto.ro/tema2.html, se refera la descrierea interactiunilor dintre un utilizator si interfata siteului www.blogger.com din punctele de vedere al utilizatorului (cititorul de blog) si al administratorului unui blog.
Pentru fiecare din acestia s-au descris niste scenarii pentru urmatoarele activitati:
- utilizator : vizualizare post,adaugare comentariu, vizualizare lista de posturi, vizualizare categorii
- administrator : adaugare post, adaugare link in blogroll, editare link

Voi lua pe rand fiecare scenariu enumerand pasii necesari pentru completarea acestuia. Intr-un post ulterior se va prezenta semnificatia CTTE si “mediul de lucru” in care a fost rezolvata tema subliniind unele din “facilitatile” acestuia.

Utilizator
Toate actiunile utilizatorilor au loc in pagina de start a unui blog.
- vizualizare lista post : pentru aceasta actiune am presupus (pentru ca enuntul nu este foarte clar in a preciza mai exact ce inseamna sa vizualizezi posturile) ca utilizatorul vrea sa vada posturile dintr-o anumita luna a unui an. Pasii sunt urmatorii: userul selecteaza un an din arhiva de bloguri -> se afiseaza lunile din anul respectiv care au posturi -> userul selecteaza o luna din lista -> sunt afisate posturile.
- vizualizare categorii : aici am presupus ca se folosesc tagurile din posturi. Pasul : userul da clik pe un tag ce reprezinta o categorie -> se afiseaza posturile din acea categorie.
- vizualizare post : userul poate incepe fie prin pasii precedenti fie direct din pagina de start a blogului. Pasul : userul da clik pe un post -> se afiseaza postul.
- adaugare comentariu : se pleaca de la un post deja afisat. Pasii : se da click pe trimtere comentariu -> se introduce comentariul -> se introduce codul de verificare -> se stabileste identitatea intre doua tipuri (BloggerID -> se introduc user si parola; OpenID -> alegere tip id -> alegere nume)

Administrator
Toate actiunile au loc din pagina de administrare in urma logarii administratorului.
- adaugare post : se alege postare noua -> editare postare -> introducere titlu -> publicare
- adaugare link in blogroll : se alege optiunea aspect din pagina de administrare -> alegere editare blogroll -> alege adauga -> introducere URL -> click pe adauga -> click pe salvare
- editare link : aici am presupus ca se editeaza un link din blogroll. Pasii : se alege optiunea aspect din pagina de administrare -> alegere editare blogroll -> alege redenumire -> modificare nume -> click pe salvare redenumire -> click pe salvare.

Niciun comentariu:

 
SEO Romania